Kiállítások

3500 év Bibliája

A 3500 év Bibliája című kiállítás végig kalauzolja a látogatót a tízparancsolat átadásától a mai modern Biblia-kiadásokig. A kiállításokon bemutatunk ókori kéziratokat, Holt-tengeri leleteket, az első Biblia-fordításokat, majd a középkori iniciálés, színesen díszített kódexek után találkozhatunk a reformáció korának nemzetközi és magyar Biblia-kiadásaival, végül az újkori Biblia-kiadások történetével.

A magyar Biblia zivataros századai

A magyar Biblia zivataros századai című kiállítás bemutatja, hogy milyen úton került a magyarság kezébe magyar nyelvű Biblia. A kiállításon megjelennek a még latin nyelvű, hazánk történelméhez kapcsolódó kódexek, a Vizsolyi Biblia előtti és utáni korszak történetileg jelentős kiadásai. Ebben a kiállításban eredeti régiségek is megtekinthetők.

Ásóval a Biblia nyomában

Az Ásóval a Biblia nyomában című kiállítás igazi csemege a bibliai régészet iránt érdeklődőknek. A British Múzeum, valamint amerikai és ausztrál segítséggel elkezdtük összegyűjteni azoknak az ókori régészeti leleteknek a hasonmásait, amelyek kapcsolódnak a Bibliában olvasható történetekhez. A tárgyakon keresztül megelevenednek régmúlt események, valamint kézzelfoghatóvá válik számos, korábban csak elbeszélésnek hitt bibliai történet.

Előkészületben

Őszre elkészül Jézus korának hétköznapi életét bemutató tematikus kiállításunk, amely a példázatokban és az evangéliumokban olvasható tárgyakon keresztül szeretné megismertetni a látogatókkal az akkori kor emberét, valamint így szeretné érthetővé tenni Jézus példázatait a ma embere számára.

Megjelenés

Kiállításaink alkalmazkodnak a kiállítóterem adottságaihoz.

A könyveken és tárgyakon felül biztosítjuk az elegáns megjelenéshez szükséges díszterítőket, könyvtartókat, ismertetőket és dekorációs elemeket.

Az Adeia Biblia-történeti Gyűjtemény kiállításai egyedi megjelenéssel és tematikával kerülnek megrendezésre, amely nem megbontható és előzetes egyeztetés, illetve a tulajdonos engedélye nélkül nem kiegészíthető.