Rólunk

Négy év, 500 előadás és tárlatvezetés, 30.000 látogató.
És az út most kezdődik.

Az Adeia Biblia-történeti Gyűjtemény célja felekezeti és világnézeti elköteleződéstől függetlenül bemutatni a Biblia kialakulását, a fordítások történetét, a történelemre, kultúrára és gondolkodásra gyakorolt hatását.

A tudomány számos olyan kéziratos és nyomtatott Biblia-kiadást, a bibliai időkből származó régészeti leletet tart számon, amelyek felbecsülhetetlen értékűek. Ezek a könyvek és tárgyak a világ különböző könyvtáraiban, múzeumaiban, kutatóintézeteiben találhatók. A modern technika lehetővé teszi, hogy ezeknek a Bibliáknak és tárgyaknak a pontos hasonmásait a kutatók és a gyűjtők számára elérhetővé tegyék.

A gyűjtemény segítségével egy tárlaton belül tekinthetők meg azok a történelmi Biblia-hírességek és a Biblia történetéhez szervesen kapcsolódó régészeti leletek, melyek eredeti példányait lehetetlen egy kiállításon bemutatni.

A Bibliák és tárgyak eredeti példányaik keletkezésének sorrendjében, tudományos ismertetőkkel vannak kiállítva.  Bármilyen korú és műveltségű ember eligazodik és talál maga számára érdekességeket.

Kiállításainkra minden érdeklődőt szeretettel várunk.